Werkwijze

Welkom

Welkom op mijn communie- en lentefeest website. Ik ben deze site gestart om een onderscheid te maken tussen m’n ander fotowerk en de communie- en lentefeest fotografie.

Ik ben Patrick op’t Roodt, beter gekend als paly fotografie. Mijn grootste passie de kinderfotografie. Niet alleen kindermodellen, maar alle kinderen. In een ongedwongen sfeer maak ik frisse en fleurige beelden.
Omdat ik geen bandwerk wil leveren plan ik maar een beperkt aantal buitensessies per seizoen om zo net iets meer te kunnen bieden.
Alles is mogelijk; een fotosessie op het strand, in het bos. Op die manier hoop ik mensen aan te spreken die net iets meer verwachten dan de standaard studiofoto’s.
Ik ben ervan overtuigd dat je in een studiosessie van een kwartiertje geen ‘ontspannen en natuurlijke’ uitdrukkingen kan fotograferen, daarom duren de fotosessies bij mij wat langer. En komen de betere foto’s pas na een cameragewenningsperiode. Het blijft toch allemaal wat vreemd voor de kinderen, die sowieso al minder ontspannen zijn.

Ook wat de verdere afwerking van de foto’s betreft zijn er vele mogelijkheden. Kaartjes, vriendenkaartjes en zelfs fotoboeken en hoogwaardige fotoalbums zijn mogelijk.

Werkwijze

Het fotograferen van kinderen anders dan van volwassen mensen. En zeker van de communie of het vormsel wil je een mooie blijvende herinnering. Een communie-foto-sessie verloopt bij me erg rustig. Als fotograaf probeer ik een sessie zo stresloos te houden. Tijdsdruk is er niet. Uiteraard kan ik niet de ganse dag blijven fotograferen, vandaar de geschate tijd in de prijsopgave. Het aantal sessies per jaar is beperkt, net om zonder tijdsdruk sessies in te plannen.

Het liefst maak ik foto’s op locatie. Dat hoeft niet noodzakelijk buiten te zijn. Ook binnen, bij de kanten thuis. Bijvoorbeeld tijdens het uitoefenen van de hobby, is het mogelijk om sprekende foto’s te maken. Zelfs fotograferen in een grote sportzaal tijdens het beoefenen van de favoriete sport is een uitdaging die ik niet uit de weg ga.
Tijdens de sessie staat het kind centraal. Ouders mogen uiteraard aanwezig zijn tijdens de sessie.

Na de sessie verloopt de communicatie verder per mail. Vanaf het moment dat de foto’s verwerkt zijn, krijg je een mailtje met een link naar een online galerij, waaruit je de foto’s kan kiezen. Indien je voor een digitaal albumgekozen hebt, krijg je ook een preview van dat album te zien. Ook een ontwerp van kaartje krijg je dan al tezien. Uiteraard zijn veranderingen aan de voorgestelde ontwerpjes mogelijk.

Na schriftelijke goedkeuring per mail worden de kaartjes en digitale albums doorgegeven aan de afdrukcentrale. Een kleine week later kan dan alles opgehaald worden.

Patrick op’t Roodt | paly fotografie

Geensstraat 52

3660 Opglabbeek

Ond.Nr.0806.263.505

Tel. 0499722645